Over ons


Heart to heart is ontstaan vanuit een verlangen om de unieke ondersteunende kracht van paarden te delen met anderen. Door zelf te ervaren hoe paarden quasi continu leermogelijkheden aanreiken, zonder een oordeel te hebben over wat je met die mogelijkheden doet, én door op te merken dat doorheen de contacten er meer en meer inzicht komt in het eigen functioneren, werd duidelijk dat dit hetgeen is wat Heart to heart wil neerzetten… namelijk samen met ons team mensen vanuit liefde en verbinding ondersteunen en assisteren in hun groei.

Heart to heart baseert zich in haar werking op de filosofie van de Oosterse Tao, en meer bepaald op de 4 dimensies die daarin worden onderscheiden: het fysieke, het emotionele, het mentale en het spirituele. Wij geloven dat elke aanpak die een combinatie maakt van meerdere dimensies, meer slaagkans heeft om een blijvende verandering teweeg te brengen en zo een nieuwe overtuiging of een nieuw patroon te installeren. Lees hier meer over onze achterliggende filosofie.

 

Onze voorkeur gaat uit naar het ervaren
van de liefdevolle verbindende ondersteuning
die het paard en de kudde kunnen bieden

 

Met een ruime basis aan uiteenlopende opleidingen, heeft Heart to heart een eigen multidisciplinaire methodiek ontwikkeld waarbij we ons tot doel hebben gesteld alle methodes toegankelijk te maken voor sessies met of zonder paard/paarden. Ook zonder paarden kunnen wij jou vanuit dezelfde werkwijze een heel kwalitatieve begeleiding op maat aanbieden, doch gaat onze voorkeur uiteraard uit naar het ervaren van de liefdevolle verbindende ondersteuning die het paard en de kudde bieden.
Lees hier meer over onze werkwijze.

Heart to heart heeft vanuit haar eigen achtergrond een aantal thema’s waar er net iets meer interesse naar uit gaat, en die dan ook bij de keuze van opleidingen enige voorkeur hebben genoten. Hierdoor is er na verloop van tijd een expertise ontstaan, waardoor wij gerichter en efficiënter met deze thema’s aan de slag kunnen. De belangrijkste hiervan zijn: prenatale trauma’s (zoals alleen-geboren meerlingen), de moeder- en vaderwond, onderwijsthema’s (zowel voor leerlingen, leerkrachten en eenieder die met school in aanraking komt), communicatie (assertiviteit, sociale vaardigheden en klantvriendelijkheid), organisaties in transitie (aanpassingen naar vorm, doelpubliek, edm. van bestaande organisaties). Lees hier meer over onze specialisaties.